Asigurare Medicală

ASIGURAREA MEDICALĂ PESTE HOTARE

Acoperă interesele patrimoniale legate de cheltuielile apărute în perioada aflării Asiguratului pe teritoriul unui stat străin în legătură cu necesitatea de a obține asistență medicală, în urma unei boli acute subite, a leziunilor corporale sau a morții subite în urma unui accident.

 • Pot fi asigurate persoane cu vîrsta cuprinsă între 1 lună și 100 de ani.
 • Riscurile acoperite variază de la o companie la alta.
 • Perioada de asigurare poate fi de la 1 zi pînă la 1 an.

Prima de asigurare se calculează în dependență de:

 • destinație;
 • suma asigurată;
 • perioada aflării peste hotare;
 • vîrsta asiguratului;
 • nivelul de acoperire;
 • compania de asigurări.

ASIGURAREA MEDICALĂ

Multe persoane aleg să îşi petreacă vacanţele în afara ţării, aspect care aduce pe de o parte posibilitatea de a petrece timpul liber într-un mod plăcut şi inedit, dar în acelaşi timp implică şi numeroase riscuri în ceea ce priveşte starea de sănătate. Pentru acest aspect există asigurarea medicală în străinătate, cu ajutorul căreia poţi beneficia de servicii medicale de urgenţă în valoare de la 5 000 la 60 000 de EURO/USD, pentru care vei plati un preţ simbolic.

Multe persoane se pot baza pe faptul că nu vor plăti nimic atunci cînd vor ajunge în altă ţară şi că nu se vor îmbolnăvi. Nu ai însă nici un fel de garanţie în momentul în care ajungi acolo ca vei rămîne sănătos. Pot aparea situaţii imprevizibile, precum o durere bruscă de dinţi sau o fractură sau o simplă răceală, care poate avea cosecinţe grave asupra sănătăţi tale. În asemenea cazuri, pacientul, daca nu are o asigurare medicala în străinătate încheiată, va trebui sa plătească integral costurile medicale, care pot fi de pînă la 100 de ori mai scumpe decat o poliţa care ar fi acoperit gratuit toate aceste intervenţii.

O asigurare medicala în străinătate acopera: diagnosticarea medicală (pentru medicină conventională, nu cea homeopată sau alternativă), tratamentul medical ambulatoriu, medicamentele şi materialele auxiliare care se afla pe o prescripţie medicală, transportul de urgenta cu ambulanţa al asiguratului, repatrierea medicală, intervenţiile dentare doar pentru situatii de urgenta, de cele mai multe ori în limita unei sume, cheltuieli impuse de intreruperea calatoriei în strainatate, în caz de deces, boală gravă, naştere prematură, cheltuieli pentru transportul cu avionul al unei rude pentru a vizita asiguratul care este spitalizat.

Pe scurt, o asigurare medicală în străinătate acoperă acele riscuri care apar inoportun, în nici un caz cele care sunt preconizate să apară. În plus, nu vor fi acoperite niciodată cheltuielile medicale pentru boli deja existente.

Ce faci în caz de daună

În cazul producerii unui eveniment asigurat -  boală subită sau accident, interprindeți următoarele :

 • contactați compania de asistență – numărul de telefon îl găsiți pe polița de asigurare medicală contractată;
 • operatorul o să vă întrebe date de pe poliță și adresa unde vă aflați;
 • în dependență de caz, operatorul poate să vă ceară să așteptați o ambulanță sau, să mergeți la un anumit spital;
 • în cadrul insistuției medicale, trebuie să vi se ofere asistență medicală gratuită;

pentru orice consultație, analiză sau medicament plătit de DVS, este necesar să păstrați recomandările și bonurile de casă -  la întoarcere, aveți dreptul să mergeți la compania de asigurări și aceasta să vă compenseze cheltuielile.

De ce să mă asigur

Sunt multe motive pentru care eşti obligat să faci o asigurare medicală cînd pleci în străinătate. Noi am încercat să ţile aducem pe cele mai importante:

Costurile medicale enorme din alte ţări

Unul dintre aceste motive este reprezentat de costurile medicale extrem de ridicate din alte ţări pentru buzunarul celor mai mulţi dintre moldoveni. De exemplu, o operaţie de hernie costă (spitalizarea şi doctorii) în Marea Britanie 1.975 lire sterline (aproape 35 000 lei ), în Cipru 2.307 lire sterline, potrivit PriceWatch Survey. In Cehia, pretul este de 2.150 lire, în timp ce în Tunisia costă 1.200 de lire, iar în Turcia 2.500 lire sterline.
La fel de scumpă este şi o operatie la ochi. Preţul acesteia ajunge la 1.000 de lire sterline în Marea Britanie, acelaşi preţ îl vei gasi şi în Belgia. În Cipru, preţul este dublu, în timp ce în Tunisia şi în Turcia, preţul este de aproape 800 de lire sterline.

Preţul asigurării este destul de mic

Cand te gîndeşti la toate aceste preţuri, trebuie să ştii şi cam cît ar costa o asigurare medicală de călătorie în străinătate. De exemplu, o asigurare medicală de calatorie pentru un concediu de 10 zile, în Turcia, pentru suma maximă asigurată de 10.000 de euro, preţul este aproximativ de 50, iar pentru 30.000 de euro este de circa 80 de lei. Pentru amebele asigurări ai dreptul la servici medicale private şi la spitalizare.

Dacă ai un accident nimeni nu se va uita la tine

Un alt motiv important este reprezentat de faptul că dacă ai un accident nimeni nu se va uita la tine. Credeati ca acest lucru se poate intampla doar în R. Moldova ? Nu este asa. Bineinteles, primul ajutor îl veţi primi, ca şi în R. Moldova, dar mai departe …trebuie să aveţi bani.

Asadar, atunci cand pleci în străinătate să nu uiţi aparatul de fotografiat, să nu uiţi să verifici cum va fi vremea, daca ţi-ai activat roamingul şi, bineînteles, asigurarea medicala în străinătate.