Marfa

Regimul de temperatură

Aluat congelat

-18

Aluat proaspăt pregătit

0,+5

Drojdii

-18

Produse de panificație

0,+15

Produse din făină cu creme (cremoase)

0,+6

Torte congelate

-18

Deserturi

+1,+3

Ciocolata

+15

Bomboane, biscuiți, copturi

+15

Margarina

-18

Transportul produselor de patiserie are cerințe foarte stricte față de termenii de livrare, deoarece majoritatea produselor au un termen de valabilitate foarte redus. Prin urmare, în timpul transportării acestor categorii de produse trebuie menținute/respectate temperatura și umiditatea recomandate de producătorul produsului.

Aranjarea mărfii depinde de tipul specific de produse de patiserie transportate. De exemplu, dulciurile, biscuiții, napolitanele sunt cele mai des transportate în cutii de carton ondulat. Este permis ca acestea să fie plasate dens, inclusiv în mai multe niveluri.

La transportarea torturilor, marfa este plasată în cutii speciale din plastic sau carton, care sunt montate una peste alta și fixate bine.

Produsele de dimensiuni mici (prăjituri și altele) trebuie așezate într-un rând, vertical, pe tăvi care se închid cu capac.

Pentru transportarea acestui tip de mărfă se recomandă folosirea de paleți, a căror înălțime și lățime trebuie să fie calculate astfel încât să prevină răsturnarea sau deterioarea mărfii.