Marfa

Regimul de temperatură

Carne și pește înghețat

-18

Carne și pește refrigerat

-5

Semifabricate din carne(pârjoale,  pelmeni, etc)

-18

Fructe de mare

-18

Oua, care nu au fost supuse refrigerării

+4,+8

Oua din frigider

0, +3

Nu se admite transportarea:

Produselor din carne fără certificat sanitar.

Cărnii și produselor din carne care sunt acoperite cu cristale de gheață. 

Particularitățile încărcării cărnii în remorcile frigorifice.

Carnea congelată se aranjează în grămezi alăturate, încercând să se utilizeze la maximum volumul semiremorcii frigorifice.

Produsele din carne răcite și refrigerate, ambalate în recipiente, sunt așezate în așa fel încât să circule aerul printre ele: distanța dintre încărcătură(marfă) și tavan trebuie să fie de cel puțin 30-35 cm, iar între peretele din spate al semiremorcii și ultimul rând de încărcături nu trebuie să existe spațiu.

Carcasele (Trunchiul (Trupul) de bovine și de animale mari cornute trebuie împărțite în jumătăți sau sferturi; carcasele (trunchiul (trupul) de porcine  - în jumătăți longitudinale sau carcase întregi fără cap; mielul și animalele mici ar trebui prezentate pentru transportare sub formă de carcase fără cap.

Carnea refrigerată de porc, de miel, de vită, de vițel, și carnea de cal se încarcă în remorcile frigorifice în boxpalete sau suspendate pe cârlige (toate suporturile trebuie să fie furnizate de către expeditor).

Păsăsrile tăiate se transportă sub formă congelată și refrigerată, ambalate în cutii. Păsările semi-eviscerate și eviscerate sunt transportate în stare refrigerată în cutii cu goluri.

Condiții pentru transportul salamurilor și a subroduselor din carne.

Carnea afumată și salamurile sunt transportate în cutii cu goluri. Mezelurile, cum ar fi pieptul, cotletul, acoperite cu un strat protector, sunt transportate în cutii bine închise. Carnea sărată de miel și de vită este transportată în butoaie, cu condiția că a fost sărată de cel puțin 10 zile.

Produsele secundare (ficat, capuri, limbi, creier, inimi, cozi, stomacuri etc.) sunt transportate numai în formă congelată și ambalate în lăzi sau cutii de carton, saci din pânză, etc.