Transportul produselor alimentare în remorcile acoperite cu prelată se realizează în perioadele în care temperatura exterioară nu este critică (nu mai mică de 0 grade C și nu mai mult de 40 grade C). De cele mai dese ori, transportul în remorci cu prelată este ales de către expeditorii care au nevoie să transporte mărfurile pe o distanță scurtă, deoarece produsele alimentare au o perioadă de depozitare limitată și majoritatea necesită anumite regimuri de temperatură în timpul transportului.

În funcție de tipul mărfii, transportatorul decide dacă o acceptă pentru transport sau nu. De exemplu, cartofii pot fi transportați la aproape orice temperatură, cu excepția frigului extrem. Diferite tipuri de legume sau fructe tolerează în mod diferit o temperatură, sau alta. Prin urmare, cel mai adesea în remorcile cu prelată se transportă legumele și fructele aceluiași regim de temperatură.

Pot fi transportate sub prelată: conserve, semifabricate, alimente pentru copii, legume și fructe.

Marfa este ambalată în cutii, sau lăzi. Mărfurile ambalate se instalează pe paleți și se sigilează. Marfa astfel ambalată și sigilată este fixată cu centuri speciale pentru o poziționare mai stabilă a încărcăturii în remorcă.