Marfa

Regimul de temperatură

Flori tăiate (cu excepția orhideilor)

+1,+8

Orhidei

+15

Flori  cu bulbi

+4, +10

Plante în ghiveci

0,+3

Sol și material săditor

+5

În transportul de flori se disting câteva direcții: transportul plantelor în ghivece, transportul tuberculilor și bulbilor, transportul florilor tăiate.

În remorcile frigorifice, plantele în ghivece sunt așezate în paleți celulari de carton pe rafturi (etajere/suporturi) multietajate. Fiecare plantă în ghiveci este ambalată parțial într-un con de polietilenă.

Plantele cu bulb sunt transportate în cutii de carton umplute cu rumeguș. Tuberculii de obicei sunt transportați în pungi speciale de plastic, cu perforații.

Pentru transportul plantelor tăiate, principala cerință este transportarea cât mai rapidă. Prin urmare, toate documentele necesare pentru trasnportarea acestui tip de marfă sunt pregătite din timp și traseele sunt adaptate/verificate cât mai exact posibil.

În semiremorcile frigorifice obișnuite, florile și produsele din flori de cele mai dese ori sunt transportate în vrac(sau modular ?). Multe companii care produc flori preferă să folosească remorci frigorifice specializate pentru a transporta numai flori. Un refrigirator de flori reprezintă o furgonetă cu pereți subțiri, cu un volum interior de până la 98 m3.