Marfă

Regim de temperatură

Ceai, cafea (uscate, în ambalaj)

+15

Sucuri

+2,+4

Apa

+2,+4

Marinade, compoturi

+15

Alte bauturi

+2,+4

Particularitățile transportului de alcool

Transportul de alcool necesită respectarea anumitor cerințe.

Pentru a efectua transportul băuturilor alcoolice este necesar ca atât expeditorul mărfii cât și destinatarul să dețină licență.

Pentru transportul băuturilor alcoolice se utilizează lăzi de lemn sau cutii de carton. Lăzile au celule în care sunt puse sticlele și izolate cu material de amortizare.

Vinurile din struguri, vinurile din fructe și pomușoare sunt transportate atât în recipiente de sticlă (ambalaj interior), cât și în butoaie.

Vinurile de struguri și fructe sunt transportate în butoaie sau sticle ambalate în cutii; Butoaiele cu semne de scurgere nu sunt permise spre transportare.

Regimul temperaturii pentru transportul de vin este cel mai adesea stabilit de către expeditor, și este indicat în scrisoarea de trăsură.

Marfă

Regim de temperatură

Vin, băuturi din vin

+10,+12

Bere

+ 5,+12

Tării

+10, +20